Dit is mijn verhaal

Ik ben Tamara Stroop en ik doe niets liever dan vrouwelijke ondernemers helpen om zichzelf en hun bedrijf te laten groeien. Impact maken, plezier hebben, vrijheid ervaren, succesvol zijn. Het zijn nogal wat statements die je tegenwoordig als ondernemer allemaal zou willen ervaren. Dat het niet vanzelf gaat moge duidelijk zijn. Ik werd ook niet zomaar business coach, daar ging heel wat aan vooraf. Laat mij je meenemen in mijn verhaal.

Voor het ondernemerschap geboren

Ik ben geboren en getogen in Wageningen. Vanaf mijn 11e groeide ik op in een gescheiden gezin met hardwerkende ouders. ‘Hard werken loont’ was dan ook wel een overtuiging die ik en mijn 1,5 jaar jongere zusje meekregen. Al vond ik dat lonen tegen vallen. Dat realiseerde ik me pas later, toen ik zelf het bedrijfsleven in ging. Na de opleiding ‘Horeca Management Ondernemer’ heb ik ruim 12 jaar in de horeca gewerkt. In de bediening, als leidinggevende en marketeer. Mijn ouders lieten me volledig vrij in de keuze om door te studeren, maar ik merkte al snel dat de horeca heel hard werken was. Nu ben ik daar niet vies van, maar ik wist ergens dat het slimmer kon. Een hbo-opleiding en een goede baan in loondienst zou de oplossing zijn. Na mijn hbo Communicatie heb ik mezelf meerdere kansen gegeven in loondienst, maar ik kon maar niet aarden in die rol. Ik dacht alleen maar: “hoe doen mensen dit?” Ik wilde werken op mijn manier, op mijn tijden en met mijn eigen creativiteit. Dus dat ben ik uiteindelijk gaan doen. Het ging niet allemaal in één keer goed, het ging ook niet slecht, maar ik leerde en ik groeide. Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik weet waar ik mee bezig ben en waar ik het voor doe.

Tussen mijn 19e en 29ste zijn er wel de nodige dingen gebeurt die me uiteindelijk gebracht hebben waar ik nu ben.

Op mijn 19e werd er bij mij huidkanker geconstateerd. Een melanoom. Op dat moment had ik geen idee wat me precies overkwam, maar bang was ik niet. Zo heb ik me ook geen dag zorgen gemaakt of ik uitzaaiingen zou hebben en die had ik gelukkig ook niet. Die mindset dat het allemaal wel goed ging komen had ik ook nodig toen, maar bleef ook onbewust weg van de kwetsbaarheid van het leven. Ik kwam er enkel met een operatie vanaf. En voor het eerst bagatelliseer ik de situatie niet, want het was toch best wel heftig en daardoor zie ik nu, 10 jaar later meer dan ooit tevoren dat het ook anders had kunnen lopen. Dat maakt me juist vrediger nu, de boosheid is weg. Ik ben blij dat ik er nog ben.

Nadat ik afstudeerde op het hbo ging ik werken in een commercieel reclamebureau. Achteraf gezien had ik geen baan kunnen kiezen dat verder van mij persoonlijkheid afstond. Ik wist toen nog niet wat ik precies wilde en wat mijn eigen drijfveren waren. Ik voelde het ergens wel, maar ik probeerde me te duwen in het door de maatschappij opgelegde keurslijf. Ik was daarin echt mijn eigen vijand en i.c.m. met privéomstandigheden raakte ik in een burn-out. Ik heb er ruim een jaar overgedaan om hieruit op te krabbelen. Pittig, maar nodig, want in diezelfde periode kwam ik erachter dat ik hoogsensitief ben. Door mijn burn-out, angstklachten en hooggevoeligheid moest ik mijn grenzen wel leren kennen en stellen. Dat leidde tot het besluit om volledig voor mijzelf te werken. Ik nam afstand van de overtuiging ‘hard werken loont’, afstand van loondienst en ik ging het hélemaal anders doen.

Mindset is alles

Na jarenlang gedacht te hebben dat alles in het leven me overkwam, veranderde ik mijn mindset. Ik ben ervan overtuigd dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk en dat ik de regie over mijn leven heb. Ik leerde dat ongeacht wat je overkomt, je gedachtes je waarheid bepalen. Kort daarna startte ik mijn webdesignbureau op en werkte in ook veel als marketeer voor verschillende bedrijven. Na vijf jaar veranderde mijn rol. Ik groeide, ging samenwerken met andere professionals en nam de rol van adviseur en projectmanager op me. Onbewust coachte ik mij klanten en ineens voelde ik een enorme drive om hier meer mee te doen. Ik startte mijn tweede bedrijf als business coach en behaalde direct mooie resultaten. Zowel ikzelf als mijn klanten. De successen van mijn klanten vier ik nog harder dan die van mijzelf, want dat is echt waar ik het voor doe. Het is gewoon fantastisch om te zien als iemand uit z’n schulp kruipt of  en daarmee zijn of haar doelen behaalt.

Door mijn sterke intuïtie merk ik snel op wat er speelt of wat er tussen de regels door gezegd werd. Zo pak ik belemmerende overtuigingen aan en laten klanten hun bedrijf sneller groeien. Ik geloof dat alles in overvloed is en dat iedereen zijn of haar plek mag innemen. Dat geldt niet alleen voor mezelf, maar ook voor jou.

Nu help ik jou vanuit de juiste mindset én met een juiste marketingstrategie een succesvol bedrijf neerzetten

Omdat ik weet hoe het is om niet vanuit jezelf te leven en je talenten niet volop te benutten, ben ik extra gemotiveerd om jou te helpen alles uit je kunnen te halen. Waarschijnlijk ben jij supergoed in je vak, maar doe je de marketing en sales er maar een beetje bij. Ik snap dat wel, want als dat je corebusiness niet is dan ben je daar ook liever niet mee bezig. Maar het is wel nodig om je bedrijf te laten groeien en daarbij ook zelf eens een dag ontspannend de deur dicht kunnen doen.

Ik geloof dat je een succesvol bedrijf kunt hebben en tegelijkertijd mentale vrijheid kan ervaren, maar dit kan alleen als je het ook zo inricht. Ondernemen is een tweede vak naast je huidige bedrijf. Waarom studeren mensen wel vier jaar of meer in hun vakgebied, maar wordt ondernemen erbij gedaan? En hoe kan je dan verwachten dat het meteen lukt?  Je kan van alles op Google vinden, in boeken, podcasts, webinars, seminars en noem het maar op. Maar weten is één, het doen en volhouden is een ander verhaal. Ondernemers die het verschil maken, zetten die kennis om in actie. Dit hoef je niet alleen te doen. Ik help je daar heel graag bij.

Even wat luchtigers.

Je vindt me regelmatig vier keer per week in de gym en dan weer vier maanden niet. De meest indrukwekkende reizen die ik heb gemaakt waren naar New York, Aruba en Tokyo. Al mag ik acht keer Chersonissos waar ik mijn vriend heb leren kennen ook niet uitvlakken. 😉

Ik ben dol op mijn katten, ook al scoor 98,5 op de schaal van 100 op kattenallergie. Mijn home office is misschien wel de plek waar je me het meest kunt vinden en waar ik ook het liefst wil zijn. Waar ik 10 jaar geleden in de weekenden altijd tot in de late uurtjes aan het dansen was, kruip ik nu liever op de bank met warme kop thee omringd met kaarsjes.

En nu jij. Wat is jouw verhaal?

Er is ongetwijfeld een goede reden dat je je nu op mijn website bevindt en ik ben ontzettend benieuwd naar je verhaal en hoe ik je eventueel zou kunnen helpen. Je mag bij mij altijd vrijblijvend een gratis gesprek inplannen. Dat kan door te klikken op deze link. 

Tamara Stroop